شیلنگ سیلیکون یکی از پرکاربردترین مواد در صنعت فرآوری با خلوص بالا است، زیرا شیلنگ ها بسیار انعطاف پذیر، مقاوم در برابر انقباض و پارگی هستند و انتخاب خوبی برای استفاده با پمپ های پریستالتیک است. شیلنگ های سیلیکونی به طور کلی برای انواع پمپ و کاربردهای انتقال از جمله دارویی، آزمایشگاهی، تولید فرآیندهای زیستی و مواد غذایی و آشامیدنی طراحی شده اند. آنها در قطرهای داخلی و ضخامت دیواره مختلف موجود هستند. که به عنوان شیلنگ سیلیکونی آزمایشگاهی شناخته می شوند.
شیلنگ های سیلیکونی به دلیل خصوصیات فیزیکی و شیمیایی منحصر به فردشان، در بسیاری از صنایع مانند داروسازی، آزمایشگاهی، پزشکی، غذایی، ماشین سازی، ساخت و ساز، صنایع برق و در بسیاری از بخش های دیگر به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرند.
خصوصیات فیزیکی و شیمیایی شیلنگ سیلیکونی نسوز به ترکیب آنها بستگی دارد. از آنجا که تولیدکنندگان تنوع زیادی از انواع شیلنگ های سیلیکونی را ارائه می دهند، امکان مطابقت مشخصات این شیلنگ ها، با شرایط و انتظارات مشتری وجود دارد.
شیلنگ نسوز سیلیکونی از پلیمر سیلیکون 100% خالص ساخته شده است. این شیلنگ ها معمولاً به صورت شفاف، بدون بو و مزه هستند؛ هم چنین فاقد هرگونه مواد سمی است و قادر به تحمل دما در بازه 100- تا 250+ هستند. شیلنگ نسوز سیلیکونی به طور گسترده ای در صنایع مدرن، صنایع نظامی و مایحتاج روزمره مورد استفاده قرار می گیرد.
یک لوله سیلیکونی نسوز دارای ساختار اکسیژن قوی است که خصوصیاتی مانند سازگاری زیستی، مقاومت بیشتر در برابر درجه حرارت بالا و مواد شیمیایی، مقاومت مکانیکی و خصوصیات الکتریکی را به آن منتقل می کند. سازگاری زیستی سیلیکون باعث می شود تا با بافت های انسانی و مایعات بدن سازگار باشد، در نتیجه استفاده از آن را در شیلنگ های پزشکی افزایش می دهد. شیلنگ های سیلیکونی توانایی مقاومت در برابر مواد شیمیایی، حلال ها و دمای شدید را دارند. انعطاف پذیر بوده و در برابر رطوبت، مواد شیمیایی، گرما، سرما و اشعه ماورا بنفش مقاوم هستند. همه این عوامل باعث رشد بازار شیلنگ های سیلیکون می شوند.
ویژگی های اساسی شیلنگ سیلیکونی عبارتند از:
بازار شیلنگ های سیلیکونی نسوز را می توان براساس نوع و کاربرد طبقه بندی کرد. از نظر نوع، بازار شیلنگ های سیلیکون را می توان به شیلنگ های پزشکی، شیلنگ های مواد غذایی و شیلنگ های سیلیکونی رنگی صنعتی تقسیم کرد. بخش دیگر شامل شیلنگ های فشار بالا و شیلنگ های عمومی است. بخش شیلنگ های پزشکی سهم عمده ای از بازار را در سال های اخیر به خود اختصاص داده است، زیرا شیلنگ های پزشکی در برنامه های مختلف مانند شیلنگ های یکبار مصرف فله، کاتتر و کانول و سیستم های انتقال دارو استفاده می شود.
براساس کاربرد، بازار شیلنگ سیلیکونی را می توان به خودرو، الکترونیک، پزشکی، مواد غذایی و سایر موارد تقسیم کرد. بخش دیگر شامل بیوتکنولوژی و کاربردهای شیمیایی است. در این میان بخش پزشکی سهم بازار شیلنگ های سیلیکونی را در سال های اخیر به خود اختصاص داده است، زیرا صنعت مراقبت های بهداشتی شاهد مدرن سازی زیرساخت ها برای جلوگیری از عفونت و افزایش کارایی تجهیزات است.
در ادامه به انواع مصارف شیلنگ سیلیکونی می پردازیم:
محدوده دما: شیلنگ های نسوز سیلیکونی قادر به حمل مایعات در دمای بسیار بالاتر از لاستیک هستند.
انعطاف پذیری شیلنگ سیلیکونی: شیلنگ های سیلیکونی انعطاف پذیری بالاتری نسبت به لاستیک ها دارند و این انعطاف پذیری را در طول عمر خود حفظ می کنند، در حالی که لاستیک اینگونه نیست. با این کار خطر شکافتن، ترکیدن، سفت شدن یا خشک شدن شیلنگ های شما به مرور کاهش می یابد.
طول عمر: شیلنگ سیلیکونی نسوز عملاً برای همیشه دوام دارند. از آنجا که طول عمر آنها طولانی است، در مقایسه با شیلنگ های پلاستیکی هزینه کمتری دارند، حتی اگر هزینه اولیه آنها بیشتر باشد. معمولاً این شیلنگ ها ده ها سال عمر می کنند؛ البته در موارد پرکاربرد ممکن است طول عمر آن به 4 یا 5 سال کاهش یابد.
مقاومت در برابر آب و هوا: یکی از مزایای استفاده از لوله سیلیکون نسبت به لاستیک این است که در واقع تحت تأثیر عوامل محیطی مانند باران، برف، گرما، رطوبت، اشعه ماورا بنفش و ازن قرار نمی گیرد. اما پلاستیک در این شرایط سریعتر خراب می شود.
مواد بی اثر: سیلیکون ماده ای بسیار بی اثر است که در برابر واکنش های شیمیایی با سایر مواد مقاومت می کند. این باعث می شود سیلیکون یک انتخاب مطمئن برای کاربردهای مختلف باشد.
مجموعه مجلل با کادرى مجرب و متعهد و نزديک به دو دهه فعاليت در زمينه ى شيلنگ، اتصالات، پرس و ساخت شيلنگ آماده ى ارائه خدمات به شركت ها، كارخانجات و ماشين آلات صنعتى و تأمين و تجهيز در مصارف هيدروليک، پنوماتيک، پتروشيمى، بخار، آب و غيره مى باشد.